VIDEO: Majkrosoft povukao reklamu sa Marinom Abramović zbog optužbi za satanizam

Majkrosoft je odlučio da povuče novu reklamu sa nastupom Marine Abramović nakon što su je zagovornici teorije zavere optužili da je povezana sa satanizmom.
Umetnica je bila glavna zvezda reklame za Majkrosoftove nove naočare za virtuelnu realnost Hololens 2, koje omogućavaju korisnicima da vide digitalne projekcije u kombinaciji sa spoljašnjim svetom.
 
Abramovićeva je u mini-spotu diskutovala o svom novom projektu pomešane stvarnosti.
 
"Verujem da je umetnost budućnosti bez objekata. Ovo je samo čista transmisija energije između umetnika i gledaoca. Za mene, pomešana stvarnost je odgovor", rekla je ona u snimku koji je naknadno obrisan sa Jutjuba.
 
Objavljeni snimak je naišao da žestoke napade i doživeo rekordnih 24.000 ne-lajkova zbog optužbi da je umešana u satanizam, objavio je magazin "Tajms".
 
Naime, teoretičar zavera i radio voditelj Aleks Džons je rekao u svojoj emisiji: "Koja tehnološka kompanija zaista želi Luciferovog sledbenika kao što je ona da bude zaštitno lice novog uređaja za virtuelnu realnost zbog njene umetnosti?"
 
Marina Abramović je postala meta desničarskih teoretičara zavere još 2016.
 
Aleks Džons se, inače, u Americi suočava sa optužbama za prodaju lažnog leka za virus korona, uključujući i srebrnu pastu za zube, objavio je američki Insajder. Njegov veliki obožavalac je američki predsednik Donald Tramp.
 
  • EvoOvako

    20.04.2020 10:10
    Marina
    Ne brini. Daće ti Srbija opet koju stotinu hiljada evra da pregrmiš krizu. Decu ćemo i dalje krčiti SMS-ovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".