Beč proglašen za najzeleniji grad na svetu

Glavni grad Austrije, Beč, proglašen je najzelenijim gradom na svetu.
Beč proglašen za najzeleniji grad na svetu
Foto: Pixabay
Na rang listi "Deset najzelenijih gradova sveta 2020" kanadsko-američke konsultantske agencije "Resonance", Beč je zauzeo prvo mesto.
 
Kako se navodi u saopštenju Grada Beča, iza austrijske prestonice su Minhen, Berlin i Madrid.
 
Analizirano je više od 100 gradova sveta prema kriterijumima koji se odnose na udeo parkova i zelenih površina u ukupnoj površini grada, korišćenje obnovljive energije, kvalitet vazduha, ponudu gradskog prevoza, ponudu lokalnih proizvoda na pijacama.
 
Beč je, u poređenju sa drugim gradovima, prednjačio po idejama mobilnosti i parkovima, ali i po tome što, kao jedna od retkih metropola, ima u okviru svojih granica nacionalni park.
  • Sveky

    06.05.2020 17:45
    Nostalgija
    Takva je nekada bila i nasa varos.
  • NS

    06.05.2020 13:57
    Komentar
    I Novi Sad je najbetoniraniji grad u Evropi. U svim mestima u Srbiji su posekli sve sto su stigli. Zato nam priroda ovako vraca.
  • Mita

    06.05.2020 13:44
    Drvo
    021 hvala na različitim tekstovima o zelenilu, knjigama, svemiru, životu...pa i politici. Izveštavate ali ne usmeravate, na taj način poštujete Vaše čitaoce i njihove izbore.
    Bravo za Beč, verovatno imaju dobre savetnike za gazdovanje šumama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.