Lica pod maskama izazivaju zabrinutost bezbednosnih stručnjaka

Dok nošenje zaštitnih maski za lice postaje norma, skrivena lica izazivaju zabrinutost bezbednosnih stručnjaka, piše CNN.
Lica pod maskama izazivaju zabrinutost bezbednosnih stručnjaka
Foto: 021.rs
U tekstu se ističe da perspektiva novog društva u kojem su lica skrivena ispod maski izaziva široke posledice ne samo na socijalne odnose već i na kriminal i bezbednost.
 
Kriminolog sa Univerziteta u Kingstonu nedaleko od Londona Fransis Dodsvort kaže da je najveći problem to što će skrivanje lica otvoriti prilike ljudima s nečasnim namerama.
 
"Oni sada mogu da sakriju lica a da ne izazovu sumnju", rekao je Dodsvort.
 
Eksperti upozoravaju da će nošenje maski zakomplikovati istrage zločina, a prepoznavanje lica će biti teško.
 
CNN navodi da već ima dokaza o zločinima koje su počinili prestupnici sa maskama u Sjedinjenim Američkim Državama i zapadnoj Evropi.
 
U Španiji je ministarstvo unutrašnjih poslova pre nekoliko dana saopštilo da je prošlog meseca uhapšen terorista Islamske države koji se krio u gradu Almerija na jugu zemlje, nakon što je pobegao iz Sirije. U saopštenju je navedeno da je on prilagodio ponašanje pandemiji i retko izlazio iz kuće, a kada je to činio, uvek je nosio masku da ne bi bio otkriven.
  • Kretenizam

    10.05.2020 19:24
    Bezbedonosni strucnjaci stite koga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin