U Hrvatskoj zbog zamene identiteta sahranjena pogrešna žena

Zagrebački advokat Tomislav Zorić gotovo mesec dana je verovao da je polovinom aprila u Grudama sahranio svoju tetku, dok ga u ponedeljak uveče nije pozvao hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš koji mu je rekao da je, zbog neobjašnjive zamene identiteta u splitskoj bolnici, sahranjena druga žena, a da je Zorićeva tetka živa.
U Hrvatskoj zbog zamene identiteta sahranjena pogrešna žena
Foto: 021.rs
"Ja sam tek sada izašao iz stanja šoka. To mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i besan, izrazio je duboko izvinjenje. Nisam ga znao od ranije, pozvao me sinoć oko osam sati. Kad sam rekao da se događaju te stvari, da mi je jasno kakva je tu bila situacija i koliko je pacijenata starih i dementnih dolazilo u KBC Split, on je rekao da tu nema opravdanja", ispričao je Zorić.
 
"Zaista, s obzirom da sam advokat, jasno mi je šta je odgovornost i odgovorna mora biti isključivo osoba koja ih je zamenila na prijemu, takve stvari su neverovatne", preneo je Index.hr reči advokata.
 
Index.hr navodi da je greška tim neverovatnija što je prezime njegove tetke specifično, nemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, pokojnica Mara.
 
Zorić kaže da neće tražiti nikakvu satisfakciju od države. 
 
Njegova tetka živela je u Zagrebu i bila je vitalna do pre dve godine, kada ju je udario automobil. Kada je iz bolnice poslata u Dom u Seget Vranjici, osoblje je odmah shvatilo da to nije njihova korisnica. 
 
Ona je sahranjena u Grudama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin