Premijerka Novog Zelanda zbog socijalnog distanciranja morala da čeka u redu za restoran

Premijerki Novog Zelanda Džasindi Ardern nije bilo dozvoljeno da uđe u popularni restoran u Velingtonu zbog poštovanja mera socijalnog distanciranja.
Kako piše Gardijan, restoran Oliv je već bio pun, pa je premijerki i njenom partneru Klarku Gejfordu rečeno da moraju da sačekaju.
 
"Premijerka Džasinda Ardern je upravo pokušala da uđe u Oliv i odbijena je jer je kafić pun", napisao je na Tviteru korisnik po imenu Džoi.
 
Tvit je propraćen emotikonom koji nagoveštava da je korisnik užasnut činjenicom da za premijerku nije bilo mesta, iako je broj posetilaca u restoranima ograničen na 100 sa najmanje metar razmaka između stolova.
 
Portparol Vlade Novog Zelanda izjavio je da je čekanje da se uđe u restoran nešto što svakome može da se dogodi dok traju mere protiv širenja virusa korona.
 
"Premijerka kaže da će čekati kao i svi ostali", rekao je portparol.
 
Vlasnik lokala je rekao za Nju Zeland Herald da nije bilo izuzetka kada su u pitanju Ardern i Gejford i potvrdio da im menadžer restorana nije dozvolio da uđu. Menadžer je ipak potrčao za njima niz ulicu, nekoliko minuta kasnije kada se sto oslobodio.
 
"Jela je i otišla nakon sat i po. Bila je divna prema svim zaposlenima i bila je tretirana kao obična mušterija", ispričao je vlasnik restorana.
  • 9

    17.05.2020 07:35
    Kod nas takođe
    Trčao bi kordon policije tri dana ranije
    zatvorio deo grada da spreči da obožavaoci
    imena i dela nekakvim 5Gmotkama ne
    iskažu poštovanje.
    Šta ćeš kad ih narod organizovano "vole"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".