Prestupnici dobijaju nanogice koje prate da li piju

Holandski prestupnici koji su počinili krivična dela u alkoholisanom stanju moraće da nose specijalne nanogice pomoću kojih će se pratiti njihove navike u upotrebi alkohola.
Elektronska pločica, koja se zove alkometar, moći će da prati bilo koji znak konzumiranja alkohola tako ššto će analizirati znoj osobe koja je nosi.
 
Podaci će biti dostavljani u centralni server jednom dnevno, čime će policija imati jasnu sliku ponašanja onih koji nose nanogicu.
 
- Oni su stalno svesni činjenice da imaju nešto što meri da li piju. To im pomaže da se drže dalje od alkohola - rekao je policajac Toni Rubino.
 
Holandsko Ministarstvo pravde saopštilo je da su njihove pilot studije pokazale da 71 odsto učesnika nije pilo alkohol tokom testa, iako je nekima bio omogućen pristup alkoholu. Polovina je navela da nisu pili najmanje tri meseca pošto im je uklonjena nanogica.
 
Studije Ministarstva pravde pokazuju da između 26 i 43 odsto svih nasilnih incidenata u Holandiji ima veze sa konzumacijom alkohola.
  • Haha

    16.06.2020 10:17
    Spavas li
    Spavas li mirno Veljo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin