U Japanu će biti kažnjavani biciklisti koji previše koriste zvonce

U Japanu kao i u mnogim drugim zemljama, na posao se sve više putuje biciklima, prevoznim sredstvom koje je u vreme pandemije postalo veoma popularno.
U Japanu će biti kažnjavani biciklisti koji previše koriste zvonce
Foto: Pixabay
U sklopu novih i strogih saobraćajnih pravila zabranjeno je uznemiravati druge nepotrebnim korišćenjem zvonca. 
 
Isto važi za nepotrebno kočenje ili blokiranje biciklističke staze.
 
Mere stupaju na snagu 30. juna.
 
Biciklisti su sve češći na ulicama Tokija, grada koji nije poznat po sigurnosti biciklističkih staza. 
 
Biciklisti stariji od 14 godina moraće na kurs saobraćajnih propisa ako prekrše pravila dva puta u tri godine. Oni koji to odbiju platiće kaznu do 50.000 jena (oko 400 evra). 
 
Japanska agencija Kjodo piše da je prošle godine japanska policija zabeležila više od 26.000 slučajeva opasnog ponašanja biciklista, od kojih je samo 328 prošlo kurs bezbednosti u saobraćaju.
 
Ukupno je prošle godine bilo 80.000 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali biciklisti, a poginulo ih je 433. 
  • Telep

    25.06.2020 12:55
    Ne koristim zvonce je većina ljudi slabo čuje ili nose slušalice. Oni koji i čuju uvek mi se bace pod točkove, zato ne zvonim već zaobiđem kako mogu. Ako ne mogu da zaobidjem, pridjem i kažem samo malo, onda se svi cude ko im se to obraća na biciklistickoj stazi. U svakom slučaju nigde ne žurim
  • Igor

    23.06.2020 22:43
    Kod nas samo drugi biciklisti čuju zvonce. Ali zato titu-titu truba radi posao odlično. Penzioneri skaču kao da su na federima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".