VIDEO: Ponovo panična kupovina toalet papira i namirnica u Melburnu

Australijski supermarketi uveli su ograničenja kupovine osnovnih namirnica, pošto su, zbog novog talasa virusa korona i povratka u karantin u Melburnu, ljudi ponovo počeli panično da kupuju.
VIDEO: Ponovo panična kupovina toalet papira i namirnica u Melburnu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Prodavci su tvitovali fotografije praznih polica i dugih redova pred kasama, pošto je objavljeno da će u sredu uveče, u drugom najvećem australijskom gradu, ponovo stupiti na snagu naredba da se ostane kod kuće, piše "Independent".
 
Vlasti savezne države Viktorije, čiji je glavni grad Melburn, objavile su da će pooštriti ograničenja zbog virusa koronau tom gradu i okolini, zbog rekordnog skoka broja inficiranih.
 
Oko pet miliona stanovnika će narednih šest nedelja ponovo morati da bude u karantinu, a domove će moći da napuštaju samo kada idu da kupuju hranu, na posao ili kod lekara, kada treba da pomognu nekome, i zbog vežbanja.
 
 
Povratak u karantin uticao je da mnogi, kako navode lokalni mediji, istog časa pošto su mere objavljene, pohrle u prodavnice, gde neumereno kupuju testenine, povrće, mleko i sredstva za dezinfekciju ruku, zbog čega su marketi morali da ograniče njihovu kupovinu.
 
Slične scene mogle su se videti širom sveta tokom proleća ove godine, kada su, takođe, kupci panično kupovali osnovne namirnice, a naročito toalet papir, iako su prodavci insistirali da svega ima dovoljno i nema rizika od nestašica.
 
 
Stručnjaci u Australiji i nekim drugim zemljama upozorili su javnost da mora da se navikne da će stanje "čas ima karantina, čas ga nema" postati deo života u doglednoj budućnosti.
 
Restorani i kafići će od večeras moći da prodaju hranu i piće samo za poneti, a zabavne dvorane i kulturni objekti neće raditi.
 
Veruje se da je povratak bolesti u Melburn povezan sa kršenjem kontrole infekcije u melburnškim hotelima, gde su inostrani putnici morali da budu u izolaciji 14 dana, pošto uđu u tu zemlju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin