Preminula ćerka Nelsona Mandele

Preminula je Zindzi Mendela, ćerka bivšeg južnoafričkog predsednika i heroja borbe za ljudska prava Nelsona Mandele, objavio je danas Afrički nacionalni kongres (ANK).
Zindzi Mendela, čerka Nelsona i aktivistkinje Vini Madikizela-Mendela, postala je poznata pošto je 1985. javno pročitala pismo svog oca u kojem je on odbacio ponudu tadašnjeg južnoafričkog čelnika P.V. Bote da izađe na slobodu.
 
Državna televizija SABC objavila je da je 59-godišnja Zindzi, koja je bila ambasadorka u Danskoj, umrla u bolnici u Johanesburgu.
 
Portparol ANK rekao je da je Zindzi Mandela "otišla prerano".
 
"Trebalo je da nastavi sa svojim doprinosom u transformaciji našeg društva i da ima veću ulogu u ANC. Napustila nas je prerano", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin