Na eBay-u prodao 2.000 ukradenih ključeva automobila

Džejson Gibs (41) iz Mičigena je optužen da je u nepune tri godine ukrao više od 2.000 ključeva novih automobila. Prodavao ih je preko onlajn servisa poput eBaya, a na njima je zaradio 60.000 dolara.
Na eBay-u prodao 2.000 ukradenih ključeva automobila
Foto: Pixabay
Ako se pitate kako mu je uspelo da ukrade toliko ključeva, stvari postaju jasnije kada se kaže da je radio na železničkoj stanici, odnosno na ranžirnoj stanici. Radeći na lokaciji gde svakodnevno prolaze stotine automobila na teretnim vozovima, imao je neiscrpan izvor. Priča započinje krajem 2017. godine kada su zastupnici Forda, FCA i General Motorsa u Nju Bostonu u Mičigenu primetili da im pojedini novi automobili dolaze s jednim umesto s dva ključa. 
 
Pokrenuta je istraga kojom se stiglo do Gibsa. On je radio za lokalnog transportera, a na eBayu je prodavao ključeve pod profilom "i_live_12volts“. Ukupno je zaradio 60.750 dolara, javlja "Detroit Free Press".
 
Prema pisanoj izjavi automobili su na stanicu dolazili otključani s po dva ključa. Gibsov posao je bio da ih parkira na označena mesta, u redove iz kojih su ulazili u vagone. 
 
Tokom istrage Fordov istražni tim je kupio tri ukradena ključa za F-150, a kako je Gibs poslao iste preporučenom pošiljkom s povratnicom, istražitelji su lako došli do njegove adrese, odnosno adrese njegovog prijatelja na čije ime je bio napravljen profil na eBay-u.
 
Istragom je utvrđeno kako je za pola godine prodao 1.914 ključeva, a i to po ceni od 69 do 160 dolara, u zavisnosti od modela. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin