VIDEO: Praunuka nemačke partizanke reagovala jer je par nosio marame sa svastikama

Amerikanka Rafaela Mjuler praunuka je nemačke članice pokreta otpora koji se borio protiv Hitlerovih nacista tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka.
VIDEO: Praunuka nemačke partizanke reagovala jer je par nosio marame sa svastikama
Foto: Pixabay (ilustracija)
To je jedan od razloga zašto je ono što je videla u prodavnici Volmart u gradiću Maršal u Minesoti doživela lično, a u pitanju je bio par koji je umesto maski nosio marame s nacističkom zastavom.
 
"Nikad nisam mislila da ću to videti sopstvenim očima. Ali moramo biti svesni i spremni da reagujemo", rekla je za CNN.
 
A upravo to je zajedno sa svojim partnerom Bendžaminom Ruešom i uradila prošle subote, istog dana kada je na snagu stupilo da je obavezno nošenje maski na svim javnim mestima.
 
"Mislila sam se, ako ne kažem nešto sada, za što je moja prabaka rizikovala svoj život svih tih godina boreći se protiv prvog talasa nacista", rekla je Kjuler u intervjuu za CNN.
 
"Nosite svastiku. Bolesni ste. Bukvalno smo imali rat zbog toga. Nacisti su izgubili. Molim vas, nemojte nositi te maske", rekao je Rueš.
 
"Ja nisam nacistkinja", odgovorila im je žena sa svastikom preko lica.
 
"Zašto onda nosite tu masku", upitala ju je iznervirano Mjuler.
 
"Zato što, ako glasate za Bajdena, imaćemo nacističku Nemačku. Tako će biti. Živimo u socijalističkoj državi", odgovorila je žena sa svastikom preko usta.
 
Zanimljivo, muškarac je osim nacističke marame imao majicu s predizbornim natpisom "Trump/Pence 2020". Iz toga bi se dalo zaključiti da su dotični, osim što su Trampovi pristalice, i protivnici nošenja maski, kakvih je u SAD-u mnoštvo.
 
Drugi ljudi uglavnom su odvraćali pogled i pokušali da ignorišu celu situaciju, uključujući prodavce, kako se vidi na snimku.
 
Međutim, Volmart je naknadno saopštio da je paru s nacističkim obeležjem ulaz u svoje prodavnice zabranio na najmanje godinu dana, javlja CBS.
 
  • Ptić Rugalac

    04.08.2020 15:20
    @Nemanja
    Mi ptičice letimo i kljuckamo šta nam se prohte. Kakav kazan, kakvi bakrači...?
  • Nemanja

    04.08.2020 13:26
    @Ptić Rugalac

    Vidim ubacio si se u u trip da botuješ za Trampa kad za koji mesec iscuri budžet ove smrdljive naprednjačke rupe... Ali džaba ti je to, ima narandžasti idiot svoje magarce za to, tebi sleduje kazan.
  • Куп је битан

    03.08.2020 23:32
    Немачка партизанка! Зар је и тога било? То је исто као када бисмо рекли славни српски играч бејзбола.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.