Spaseni sa pustog ostrva zahvaljujući SOS poruci u pesku

Trojica muškaraca spasena su sa malog ostrva u Pacifiku pošto su napisali ogroman znak SOS u pesku koji je primećen iz vazduha, javile su vlasti.
Oni su se vodili kao nestali u arghipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su u nedelju spasioci u australijskim i američkim avionima primetili njihov poziv u pomoć na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane.
 
Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da pređu oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli sa putanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.
 
Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vežbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje.
 
Nestali muškarci nađeni su oko 190 kilometara od mesta sa kojeg su krenuli. Nađeni su u dobrom stanju i australijski vojni helikopter mogao je da sleti na plažu i donese im hranu i vodu. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin