FBI uhapsio begunca posle 46 godina

Federalni istražni biro (FBI) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gde ćete pobeći - poruka je pošto je jedan begunac uhvaćen posle 46 godina skrivanja.
Dok je Ričarda Niksona tresla afera Votergejt, a Pol Njumen i Stiv Mekvin snimali film "Pakleni toranj" 1974. godine, Luis Arkuleta je pobegao iz zatvora u državi Kolorado.
 
Begunca, koji sada ima 77 godina, u sredu je uhapsio FBI u državi Nju Meksiko, gde živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja.
 
"To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalcima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će vremena za to biti potrebno i bez obzira gde bežite i odvešće vas pred lice pravde", rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder.
 
Arkuleta je 1973. godine u zatvoru čekao suđenje jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada.
 
"Vreme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine", saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Arkulete.
  • Janosik

    11.08.2020 16:57
    Dedukcija
    Znaci li to da je Arkan ziv?
  • Johnny B

    08.08.2020 16:35
    Dotičnom beguncu je verovatno ponestalo sredstava za život. Kako se nije finansijski obezbedio za pod stare dane, vrlo verovatno je da se sam prijavio FBI-ju, kako bi ga odveli u zatvor na izdržavanje kazne, što je daleko bolja opcija od plaćanja staračkog doma i troškova lekara.
  • Face

    08.08.2020 15:23
    Wanted
    Molio bih FBI da nađu ko je nama ovde popio pamet...enigma braćo i sestre...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin