Italijan pobedio koronu posle 28 pozitivnih testova i 115 dana u bolnici

Čak 115 dana provedenih u bolnici, 28 pozitivnih briseva i 27 dana karantina van bolnice, bilans je "odiseje" Marka Karare, koji je na koronavirus prvi put pozitivno testiran 31. marta.
Italijan pobedio koronu posle 28 pozitivnih testova i 115 dana u bolnici
Foto: Pixabay
U četvrtak se četrdesettrogodišnji Marko Karara, otac dva sina, Matea i Đanluke, nakon tri meseca izolacije i strpljenja i optimizma, napokon vratio kući, piše RTS.
 
Bio je 26. jun kada je Marko, stanovnik Albina kod Bergama, izjavio: "Ne napušta me nada." Njegova noćna mora počela je 31. marta, samo nekoliko dana nakon što je od kovida 19 preminuo njegov otac.
 
Marko je u teškom stanju primljen u bolnicu "Papa Jovan XXXIII" u Bergamu, gde je ostao mesec i po dana, da bi nakon toga bio prebačen na kliniku "San Frančesko". Kada se njegovo stanje ponovo pogoršalo, vraćen je u bolnicu "Papa Jovan".
 
Tek početkom juna njegovo stanje je počelo da se popravlja te je 8. juna prebačen na kliniku za rehabilitaciju Fondacije "Pičineli" u Skanorošate. Odatle je pušten 24. jula jer je sa kliničke tačke gledišta bio dobro, ali nije mogao da se vrati kući jer je i dalje svaki bris pokazivao da je pozitivan na koronavirus.
 
"Zato sam odlučio da se izolujem u stanu svog pokojnog oca, gledajući sa terase porodicu. Od marta nisam imao kontakt sa suprugom Simonom i decom", izjavio je Marko.
 
Napokon je u četvrtak stigao rezultat koji je označio kraj Markovim mukama i omogućio mu povratak kući, dok su zvona u mestu najavljivala feštu. Dva negativna brisa urađena u roku od 24 sata, označila su početak novog života za Marka koji je juče zagrlio svoju familiju.
 
Premijer Italije Đuzepe Konte je tokom Markovog boravka u bolnici poslao poruku sa željama za brzo ozdravljenje, a juče mu je čestitao na povratku kući.
 
"Želja mi je da vidim grobove svojih roditelja i da provedem što više vremena kod kuće sa svojom porodicom", kaže Marko.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".