Najstariji čovek na svetu preminuo u 117. godini

Južnoafrikanac za koga se verovalo da je najstariji čovek na svetu preminuo je u 117. godini, prenosi BBC.
Dokumenti Fredija Bloma pokazuju da je rođen u provinciji Istočni Kejp u maju 1904. godine, iako to Ginis nikada nije potvrdio, piše BBC.
 
Kada je bio tinejdžer, cela njegova porodica je umrla tokom pandemije Španske groznice 1918. godine. On je preživeo to, kao i dva svetska rata i aparthejd.
 
Blom je rekao za BBC 2018. godine da "nema posebnu tajnu za dugovečnost".
 
 
"Ima samo jedna stvar - to je čovek gore (Bog). On ima svu moć. Ja nemam ništa. Ja mogu da padnem bilo kada, ali On me drži", rekao je tada.
 
Blom je proveo veći deo života kao radnik, prvo na farmi, a onda i u građevinskoj industriji, a otišao je u penziju kada je bio u osamdesetim godinama života.
 
Iako je prestao da pije pre mnogo godina, bio je pušač.
 
Ipak, karantin zbog virusa korona u Južnoj Africi ga je, kako se navodi, onemogućio da kupi duvan da smota cigarete za svoj 116. rođendan.
 
Njegova porodica je rekla da je umro prirodnom smrću.
 
"Pre dve nedelje deka je i dalje sekao drva. Bio je jak čovek, pun ponosa", rekao je za AFP predstavnk porodice Andre Naido.
 
Ali, dodao je, za nekoliko dana gospodin Blom se od "velikog čoveka pretvorio u malu osobu".
 
Naido je rekao da porodica ne veruje da je smrt povezana sa Covid-19.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin