Preminuo glumac Čedvik Bozman koji se proslavio ulogom Crnog pantera

Glumac Čedvik Bozman preminuo je u 43. godini u svojoj kući u Los Anđelesu, navodi se u saopštenju objavljenom na njegovom nalogu na Tviteru.
Bozmanu, koji se proslavio ulogom Marvelovog superjunaka Crnog pantera u velikom hitu iz 2018. godine, rak debelog creva dijagnostikovan je pre četiri godine. Uprkos teškoj dijagnozi i lečenju, nastavio je da snima i radi.
 
Ostaće upamćen kao kralj T'čala u Marvelovim filmovima Crni panter, Kapetan Amerika: Građanski rat, Osvetnici: Rat beskraja i Osvetnici: Kraj igre.
 
 
Nakon završetka akademije u Njujorku, počeo je glumačku karijeru u predstavama i na televiziji. Lomio se između režije i glume, a pažnju je privukao 2013. godine ulogom legende bejzbola Džekija Robinsona u filmu "42". Glumio je i legendu soula Džejmsa Brauna u filmu "Get on up" 2014. godine. 
 
 
"Čedvikov odlazak je ogroman gubitak. Bio je naš T'čala, naš Crni panter i naš dragi prijatelj. Kad god bi došao na snimanje, zračio je harizmom i radošću, a svaki put kada se pojavio na ekranu stvorio je nešto stvarno neizbrisivo. U svom radu je otelotvorio mnogo neverovatnih i velikih ljudi. Bio je pametan i ljubazan i moćan i jak kao i svaka osoba koju je prikazao. Sada zauzima svoje mesto uz njih. Porodica 'Marvel studija' duboko žali zbog njegovog odlaska", izjavio je Kevin Fajdž, predsednik i glavni kreativni direktor kompanije "Marvel".
 
Film "Crni panter" bio je nominovan za Oskara i to u šest kategorija, a osvojio je tri.
  • Android 17

    29.08.2020 11:28
    Ibambe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin