Prosvetari đake u školi zamenili pilićima da zarade

Pilići su zamenili učenike u jednoj kenijskoj školi jer se prosvetni radnici bore da zarade novac u situaciji kada je nastava prekinuta do januara 2021.
Privatne škole u ​​istočnoafričkoj državi kažu da su posebno pogođene. Više od 300.000 zaposlenih uglavnom je na neplaćenom odsustvu dok nema nastave, rekao je Peter Ndoro, izvršni direktor Kenijskog udruženja privatnih škola.
 
Vlasnica jedne privatne škole Beatris Majna koja je učionice pretvorila u živinsku farmu rekla je da je situacija za prosvetne radnike katastrofalna.
 
Njenu školu pohađa više od 300 dece i ima 20 redovnih nastavnika, ali svi su poslati kući. Kako se ekonomija raspada, Majna u praznim učionicama okuplja sasvim drugo jato.
 
Na tablama su sada njene beleške o uzgoju pilića. Ona kaže da nije sama i da su se i druge njene kolege posvetile drugim poslovima kako bi mogli da prežive.
 
"Nadam se da i moji učitelji nešto rade, jer život mora da se nastavi", rekla je.
 
Škole u ​​Keniji zatvorene su od marta. Javne škole su u nešto boljem stanju jer vlada isplaćuje neke plate nastavnicima i zaposlenima, rekao je Ndoro. On je zabrinut za psihičko stanje svojih kolega.
 
"Ovo je zaista uticalo na naše nastavnike i ne znamo da li će imati snage da se vrate", rekao je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".