FOTO: Ministar posetiocima nacionalnog parka poštom vratio smeće koje su ostavili za sobom

Posetioci nacionalnih parkova na Tajlandu mogli bi ubrzo da počnu da primaju po povratku kući pakete u kojima im uprava šalje smeće koje su ostavili za sobom.
FOTO: Ministar posetiocima nacionalnog parka poštom vratio smeće koje su ostavili za sobom
Foto: Pixabay
Nakon brojnih posetilaca koji su za sobom ostavili gomile smeća prošlog vikenda u Nacionalnom parku Kao Jai blizu Bangkoka, ministar životne sredine Varavut Silpa-arča je smeće upakovao i vlasnicima vratio poštom.
 
"Pokupili smo vaše smeće i spakovali u kartonsku kutiju te vam ga šaljemo kući. Ovo bi trebalo da vas nauči da više nikada nigde ne bacate smeće", stoji u poruci priloženoj u paketu.
 
Kamperi se po dolasku prijavljuju upravi nacionalnog parka pa je lako saznati njihovu tačnu adresu i lokaciju njihovih šatora uz koje je ostavljen otpad.
 
Ali, uz kutiju smeća nesavesni kamperi dobiće i prijavu lokalnoj policiji zbog kršenja propisa o nacionalnim parkovima, piše portal "The Thaiger".
 
"Smeće može biti opasno za životinje poput srna ako ga pojedu i pokušaju da svare plastični otpad koji ljudi za sobom ostave", objašnjava Narin Pinsakul iz Nacionalnog parka Kao Jai.
 
Ministar je na svojoj Fejsbuk stranici postavio fotografiju praznih flaša i kesica od grickalica spremnih za slanje poštom.
 
 
Zagađenje životne sredine smećem kažnjivo je zatvorom do pet godina ili globom do 500.000 bahta (16.000 dolara) prema tajlandskom zakonu o očuvanju životne sredine.
 
Nacionalni park Kao Jai otvoren je 1962. i najstariji je nacionalni park na Tajlandu. Svojim vodopadima i impresivnim biljnim i životinjskim svetom na više od 2.000 kilometara kvadratnih smatra se jednim od najlepših parkova u toj državi jugoistočne Azije.
  • Dina

    21.09.2020 17:12
    Bravo,to je ministar.Ovde tako nešto ni u najluđim snovima nemožemo videti.Svaka čast
  • djole

    19.09.2020 22:57
    Nema šanse
    Džaba se neki nadaju. Mi smo najprljaviji narod u Evropi i to se neće promeniti, bar u narednih pola veka. Odavde su pobegli pametni, obrazovani, lepo vaspitani i odgovorni ljudi. Došlo je do značajne flotacije, ostala je jalovina, nažalost. Srbija će pre nestati, nego što će se upristojiti.
  • razum

    18.09.2020 13:24
    @Zabezeknuta

    Sta ima novo u Zadrugi zurki?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin