Amal Kluni više nije britanska izaslanica jer London krši međunarodno pravo

Advokatica specijalizovana za ljudska prava Amal Kluni napustila je dužnost specijalne britanske izaslanice za pitanja slobode medija, protestujući protiv namere Londona da prekrši međunarodno pravo poništavanjem dela sporazuma o razdruživanju s EU.
Britanska vlada predstavila je prošle nedelje nacrt zakona koji će po njenom sopstvenom priznanju prekršiti njene međunarodne zakonske obaveze i poništiti delove sporazuma o Bregzitu koji je potpisala pre nego što je izašla iz EU u januaru.
 
Premijer Boris Džonson je rekao da je zakon nužan kako bi se osujetile "apsurdne" pretnje Brisela, ali je izazvao niz ostavki i pretnju poslanika da će se pobuniti, koja je ipak ublažena nakon što je postignut kompromis.
 
"Žalosno je da Britanija govori o tome da će prekršiti međunarodni sporazum koji je premijer potpisao pre manje od godinu dana", napisala je Kluni u pismu ministru spoljnih poslova Dominiku Rabu.
 
"To će ohrabriti autokratske režime koji krše međunarodno pravo uz razorne posledice za ceo svet", dodala je.
  • ljilja

    22.09.2020 12:11
    Kada su principi bitni. Bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.