VIDEO: Suludo uključivanje na autoput

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja autoputem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogrešno uključuju na autoput, ne znaju da leva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu...
Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač pikapa Nissan Navara čiji su "biser" zabeležile kamere.
 
Na prvi pogled sve je normalno: Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski autoput M25 na raskrsnici s autoputem M3. Vozač se normalno približava, očekuje se da "uhvati" traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju autoputem.
 
A onda šokantni manevar: Vozač Navare usporava, misli da se uključuje na put sa saobraćajem u oba smera, daje levi migavac i pokušava da "uhvati" imaginarnu desnu traku magistralnog puta, a zapravo levu traku autoputa.
 
Srećom, u tom trenutku našao se na putanji samo jednom automobilu, srebrnom monovolumenu.Vozač monovolumena doneo je ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje niti prostora za izbegavanje Navare, svoj automobil usmerio je između pikapa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posledice.
 
  • Gusztav

    21.09.2020 12:51
    @Jakov Nikoljev i seljanizam
    Jao, jao... idi gledaj Zadrugu i slusaj Cecu.
  • Plavić

    21.09.2020 11:30
    Slabo kontam mađarski ...
    Lepo što ste obrisali "helyszin/Heljsin!!!" ... međutim "prevodioci" iz *.ba - pobrkali su i oznake i kategorije puteva ... Dakle : Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski autoput M3 sa automobilskog puta M25. itd. ... Sve se događa oko 110 km istočno od Budimpešte.
  • Z

    21.09.2020 11:17
    Dopada mi se zeleni razdelni pojas izmedju kolovoznih traka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin