Doneli mrtvo telo komšije u njegovu banku da bi dobili novac za kremaciju

Telo indijskog seljaka susedi su prevezli do njegove banke koja je pristala da odblokira sredstva za njegovo kremiranje, saopštila je danas policija.
Maheš Jadav (55), koji nije imao porodicu, umro je sam u utorak ujutro u svom selu u indijskoj državi Bihar nakon duge bolesti. Njegovo telo pronašle su komšije nekoliko sati kasnije, rekla je policija za AFP.
 
Susedi su pretražili njegovu kuću u nadi da će pronaći nešto vredno što bi se moglo prodati kako bi imali čime da plate sahranu. Na kraju su našli njegovu štednu knjižicu sa oko 1.600 dolara.
 
Nakon toga su se uputili u banku s knjižicom i mrtvim telom, gde su vršili pritisak na službenike i nisu želeli da odu sve dok direktor banke nije pristao na isplatu sredstava za plaćanje kremacije, rekao je predstavnik lokalne policije Amrendar Kumar.
 
"Banka je pod pritiskom konačno deblokirala novac nakon intervencije lokalne policije", kazao je.
 
Direktor "Canara banke" Sandživ Kumar priznao je AFP-u da je ta dosad nezabeležena situacija stvorila paniku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin