Gradonačelnica Amsterdama ne želi kanabis-turiste

Gradonačelnica Amsterdama, ekološkinja Femke Halsema, predložila je da se turistima zabrani poseta gradskim "kofišopovima" gde se pre svega prodaje i konzumira marihuana.
Gradonačelnica Amsterdama ne želi kanabis-turiste
Foto: Pixabay
Ona želi da smanji "privlačnost Amsterdama kao odredišta za turizam uz meku drogu", kako je napisala u pismu upućenom u petak svom gradskom veću.
 
"Poslednjih godina videli smo da se potražnja za kanabisom u Amsterdamu izuzetno povećala", rekla je Halsema u intervjuu za javnu televizijsku stanicu NOS.
 
"To je uglavnom zbog povećanja broja turista", dodala je ona i navela da su neki od njih kanabis-turisti koji u Amsterdam dolaze isključivo da bi konzumirali tu drogu.
 
Ti kanabis-turisti izvor su nevolja za centar grada, rekla je gradonačelnica.
 
"Amsterdam je međunarodni grad i želimo dobrodošlicu turistima, ali voleli bismo turiste koji dolaze zbog bogatstva grada, njegove lepote, kulturnih institucija", rekla je ona holandskoj javnoj televiziji.
 
Po podacima Ministarstva javnog zdravlja, Holandija ima 570 kofišopova, a po podacima Amsterdama u tom gradu ih je 166 ili 30 odsto svih u Holandiji.
 
Od 1970-ih godina holandska vlada toleriše te radnje koje prodaju kanabis, ali su proizvodnja kanabisa i snabdevanje njime, međutim, ilegalni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin