Nakon ukidanja "zaključavanja", u Austriji slede velike rasprodaje

Nakon ukidanja mere zaključavanja u Austriji, uslediće veliki talas rasprodaja, posebno odeće.
Nakon ukidanja "zaključavanja", u Austriji slede velike rasprodaje
Foto: Pixabay
U skladištima lanaca koji prodaju odeću nagomilalo se više od 50 miliona neprodatih artikala, koji će posle otključavanja morati da se prodaju.
 
Trgovine odeće i cipela se žale na izostanak prometa u visini od skoro šest milijardi evra, zbog zaključavanja. Udruženje trgovaca ističe da je 45.000 radnih mesta zbog toga ugroženo.
 
S druge strane, to što je loše po trgovce, dobro je za građane, jer će otkjučavanje“ doneti rasprodaje.
 
"Mnogi trgovci će morati da prodaju ispod cene nagomilanu robu i uzmu u obzir ogromne gubitke", kaže predsednik Udruženja trgovaca Rajner Vil.
 
Ono što bude preostalo od zimske robe biće prodato u autlet prodavnicama ili donirano humanitarnim ustanovama, rekao je Vil, koji ne veruje da će se trgovci odlučiti da tu robu ostave u skladištu do iduće godine.
 
Zbog toga Udruženje trgovaca zahteva hitnu pomoć austrijske vlade i očekuje da će troškove za sezonsku robu biti nadoknadjene iz budžeta u visini od 90 odsto.
  • Nsad

    26.01.2021 05:48
    I da imam odakle
    Steta sto nemam ni za gorivo do tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.