Ovo je laborant koji je dao prvu vakcinu protiv kovida u Srbiji

Zoran Vučković je laborant u Institutu "Torlak" koji je dao prvu vakcinu protiv korona virusa u Srbiji.
Zoran, koji već 21 godinu radi u Torlaku, rekao je za RTS da on i njegove kolege od marta rade punom parom i kada je reč o testiranju, a sada je tu i vakcinacija. 
 
On je dao prve vakcine protiv korone u Srbiji. Kaže da nije imao tremu, ali da mu nije bilo baš svejedno: "Ne što se tiče same struke, da li ću nešto pogrešiti, nego jednostavno nije svejedno dati premijeru, ministrima, važnim ljudima vakcinu".
 
Za njega kažu da ima "laku ruku", a on ističe da je stvar u iskustvu i da su igle odlične, tanke i oštre i da vakcinacija ne bi trebalo da boli, da se oseti slično kao ujed komarca.
 
Na pitanje da li se ljudi plaše, kaže da svaki drugi ili treći pita šta će mu se dogoditi posle vakcine.
 
"Ja im kažem bilo šta da se desi neće biti strašno kao da se razbolite od kovida. Vakcina je najbolja zaštita, nema dileme, treba je primiti svakako", rekao je Zoran Vučković.
 
On je za RTS rešio dilemu da li se različite doze vakcina daju u različite ruke. Ističe da doze mogu da se daju u istu ruku i da nema razloga da se bode u drugu.
 
Dao je i savet onima koje boli ruka posle uboda da naprave smešu alkohola i vode i da drže obloge.
 
Zoran Vučković se još nije vakcinisao. Preležao je kovid i kaže da će da sačeka da mu opadne nivo antitela i da će onda da primi vakcinu.
  • Epidemiolozi,

    30.01.2021 22:16
    Gde su vakcine za Novo naselje
    Stari u Gerontoloskom centru u Novom Sadu jos nisu vakcinisali. Sta se ceka? Da dobiju i preostali koronu????? Pustajte ljude na vazduh! 10 meseci came u sobama bez sunca i svezeg vazduha? Hocete da poumiru svi?
  • Bolo

    30.01.2021 20:56
    Napred braćo! Ja ću za vama.
    nije svejedno dati premijeru, ministrima, važnim ljudima vakcinu

    Jedino ne pomenu precednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.