Ruski biznismen: "Putinova palata" je moja; MSP Rusije: Zašto je na palati grb Crne Gore?

Ruski biznismen Arkadij Rotenberg tvrdi da je vlasnik velike palate na jugu zemlje koju je uhapšeni ruski opozicionar Aleksej Navaljni povezao sa predsednikom Vladimirom Putinom.
Navaljni i njegova Antikorupciona fondacija objavili su nedavno video snimak u kojem su tvrdili da raskošna palata u Gelendžiku na obali Crnog mora pripada ruskom lideru. Snimak je imao više od 100 miliona pregleda.
 
Rotenberg, bivši Putinov džudo sparing partner, koji je 2019. prodao svoj udeo u gasovodu kompanije Strojgazmontaž za sumu koja se procenjuje na 990 miliona dolara, kaže da je palatu kupio pre dve godine.
 
"Sada to više neće biti tajna, ja sam korisnik", rekao je biznismen u video snimku na kanalu Telegram. Objasnio je da je bilo komplikacija i da je bilo dosta kreditora, ali da je uspeo da postane vlasnik palate.
 
Putin je prošle nedelje demantovao glasine da poseduje palatu u Gelendžiku na Crnom moru, navodeći da ta palata ne pripada ni njemu, niti nekom članu njegove porodice.
 
Putin je na online sastanku sa studentima kazao da nije pogledao video koji je prethodnog vikenda objavio tim opozicionara Alekseja Navaljnog, pre svega zbog nedostatka vremena i da smatra da su glasine o palati korišćene za pokušaj "ispiranja mozga" Rusima.
 
MSP Rusije: Zašto je grb Crne Gore na ulazu u "Putinovu palatu"?
 
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije postavilo je pitanje kako je grb Crne Gore završio u filmu "Putinova palata".
 
"Da li su zapadni istraživački novinari već istražili zašto je u američko-nemačkom 'filmu' ulaz u takozvanu 'Putinovu palatu' ukrašen grbom Crne Gore", piše na Tviter nalogu Ministarstva.
 
Grb Crne Gore, kako je navedeno, pojavljuje se i u liftu palate.
  • Смрда

    31.01.2021 18:38
    Није био члан комунистичке партије?! Како би онда био у КГБ-у? Пише у званичној биографији? Ти можеш да се позовеш и на неки спис о томе како је Земља равна плоча. Путин је био члан КП СССР до краја.
  • mrcke

    31.01.2021 12:51
    @Dragan
    Putin nikada nije bio u CK KP SSSR-a što izmišljaš i pišeš gluposti? Njegovu biografiju bar nije teško naći i pročitati.
  • Dragan

    31.01.2021 10:32
    Ah
    Komunistička posla.Sećate se da je Titu poklanjano na stotine kuća naročito u Srbiji.Umre on a kuće osradoše kome ?Pokojna Jovanka bi samo od rente,kirije na "njegove" kuće živela ko carica a ne ko prosijak.To je Putinovo i to se zna.A i KGB zna ko je on i da je bio tvrdo linijaš u CK KP SSSRa. Ateista, lukav, podmitljiv, plašljiv baš kakav je trebao KGB.U KGB nije mogao svako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".