"Amazon" kupuje kamione na gas za isporuke svojih paketa

Pandemija korone povećala je onlajn kupovinu i dostavu pošiljki na kućnu adresu. Time je povećan i broj kamiona koji prenose naručene pakete.
"Amazon" kupuje kamione na gas za isporuke svojih paketa
Foto: Pixabay
Povećana aktivnost na putevima dovela je do većeg stepena zagađenja. Kompanije koje obavljaju transport grade svoju mrežu električnih vozila, kako bi smanjili emisiju ugljenika.
 
Kompanija Amazon, koja je zabeležila 38 odsto veću prodaju u 2020. godini, naručila je oko 1.000 kamiona koji za svoj pogon koriste prirodni gas. U pitanju su veliki kamioni koji idu od skladišta do distributivnih centara.
 
"Amazon je uzbuđen zbog uvođenja novih održivih rešenja za teretni transport i radi na testiranju niza novih tipova vozila, uključujući električna, 'CNG' i druga", navodi se u saopštenju kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin