Nju Džersi legalizuje kanabis nakon mnogo neuspešnih pokušaja

Guverner Nju Džersija Fil Marfi potpisao je zakon kojim se legalizuje kanabis za odrasle, dekriminalizuje posedovanje do 170 grama droge i menjaju reforme krivičnog pravosuđa koje će promeniti način na koji policijski službenici komuniciraju s maloletnim prestupnicima.
Nju Džersi legalizuje kanabis nakon mnogo neuspešnih pokušaja
Foto: Pixabay
Time je Nju Džersi postao 15 američka savezna država koja je legalizovala kanabis za rekreativnu upotrebu, prenosi američki Politiko.
 
Korišćenje kanabisa pre tri meseca 67 odsto glasača podržalo je ustavni amandman koji kaže da stanovnicima Nju Džersija starosti iznad 21 godine treba omogućiti prodaju i upotrebu kanabisa.
 
"Ne postoji niko ko je podržao ove napore, a ko ne bi priznao da je ovom procesu trebalo mnogo više vremena nego što se očekivalo, ali svakako je bolje da se stvari urade kako treba, a ne brzo", rekao je Marfi na konferenciji za novinare.
  • Vlada

    24.02.2021 09:08
    @joe

    Izuzetno glupav rezon. I ja mogu tako sa svoje 42 godine da kažem da mi je "vutra" hiljadu puta pomogla da se opustim i prebrodim stres, ali to lično pro*eravanje uopšte nije bitno - poenta je da su njeni negativni efekti stotinu puta manje štetni od zatvaranja ljudi zbog njenog korišćenja, i tu se sva priča završava. Oni koji
  • joe

    24.02.2021 02:11
    Sada će mnogi ovde u Srbiji reći wow i super pogotovo oni mladji ali ja sa moje 42 godine i nekim životnim iskustvom koje imam mogu da im poručim da je vutra, trava ili nazovi to kako hoćeš, jedno veliko smeće i gubljenje vremena.
    Vutra je protraćena mladost i zdravlje, pre svega mentalno jer mnogi mladi ni ne znaju da marihuana izaziva i može biti okidač za mnoge mentalne bolesti kao što je šizofrenija, depresija, paranoja itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin