Popularna igračka neće više biti muškog pola

Rodno neutralna transformacija zahvatila je i animirani svet. Naime, popularni animirani lik Mr Potato Head menja imidž i "prilagođava se modernim potrošačima", objavio je Hasbro.
Popularna igračka neće više biti muškog pola
Foto: Pixabay
Naime, iako je popularna igračka predstavljena pre više od 70 godina, od ove godine će na ambalaži smeti da piše isključivo "Potato Head". Odnosno, igračka iz svog imena gubi prepoznatljivo "Mr" kako bi postala rodno neutralna.
 
"Hasbro službenim izbacivanjem 'gospodina' iz imena i logotipa osigurava da se svi osećaju dobrodošlo u svet Potato Heada", objavili su predstavnici kompanije i dodali kako to rade "radi promovisanja rodne ravnopravnosti i uključivanja".
 
Rebrendirana igračka, koja će moći da se sastavi od niza različitih delova tela i odeće, biće predstavljena na jesen ove godine, objavio je Hasbro.
 
Podsetimo, Mr Potato Head je bio jedan od glavnih likova u Priči o igračkama, animiranom filmskom serijalu u produkciji Piksara, a u izdanju Volta Diznija, piše BBC.
 
Dok su pojedinci pozdravili ovu odluku i složili se kako je "kultura evoluirala", drugi smatraju da su ovakve odluke preterane i nepotrebne.
  • Cek, cek

    28.02.2021 16:47
    Sada ce i Barbike tranvestiti XD...
  • Marta

    28.02.2021 16:15
    Gluposti
    Glupost da vecu nisam cula! Kao da ih Pink sve rezira!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin