Za Nobelovu nagradu za mir za sada 329 kandidata

Do sada je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu prijavljeno 329 kandidata.
Za Nobelovu nagradu za mir za sada 329 kandidata
Foto: Pixabay
Za sada su prijavljena 234 pojedinca i 95 organizacija i, iako Nobelov komitet imena kandidata ne objavljuje, oni koji ih predlažu mogu da javno objave ime svog kandidata, pa se tako zna da su među njima ponovo Svetska zdravstvena organizacija, Savez za vakcine i Koalicija za inovacije tokom epidemije (Cepi).
 
Među kandidatima su ponovo i Donald Tramp, njegov zet Džared Kušner, prestolonaslednik UAE Muhabed bin Zajed el Nahjan, Greta Tunberg, Aleksej Navaljni, beloiruska opozicionarka Svetlana Tihanovska i mnogi drugi.
 
Kandidati za Nobelovu nagradu drže se u tajnosti, a mogu da ih predlože članovi parlamenta i ministri svih zemalja, bivši laureati, univerzitetski profesori.
 
Svoj izbor Nobelov komitet objaviće 8. oktobra.
  • Јое

    02.03.2021 08:26
    Бајден
    Добиће је Бајден. Није он џаба пре неки дан бомбардовао Сирију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin