Biciklom obišao svet, stradao u udesu u blizini svoje kuće

Čovek koji je biciklom obišao svet i čak preživeo pad sa velike visine na planini u Indiji, preminuo je pošto ga je u blizini njegovog doma na severu Izraela udario autobus.
Roi Sadan, poznat i pod nadimkom Džinji, biciklom je prešao 66.000 kilometara i proputovao svet. Na dva točka, od 2007. godine pa do 2011, obišao je 42 države na šest kontinenata. 
 
Nažalost, posle svih avantura i izazova, preminuo je u bolnici od posledica udara autobusa i to u blizini svog doma. Imao je 39 godina. Porodica je odlučila da donira njegove organe.
 
Osim što je biciklom obišao svet i doživeo bezbroj avantua, preživeo je i jednu tešku nezgodu.
 
Na planinarenju u Indiji, 2015. godine, okliznuo se sa stene na planini Stok Kangri i pao sa velike visine. Dugo se lečio i oporavljao, kako u Indiji, tako i u Izraelu, i posle dosta muka - ozdravio.
 
 
Njegov životni moto bio je - "Živeti za ostvarenje snova".
 
Tri godine pošto je počeo put oko sveta Sadan je napisao: "Dok prelazim kontinente, nisam sam. Posećujem izraelske ambasade po svetu, držim predavanja u školama i pričam o Izraelu... Neki me zovu ambasador na točkovima".
 
 
Njegova ruta je počela sa severa Aljaske i nastavila preko obala Severne, Centralne i Južne Amerike. Posle toga je vozio bicikl od juga Afrike, pa do Etiopije i potom do Izraela.
 
Nakon toga je krenuo preko Evrope, vratio se do Turske, Uzbekistana i Tadžikistana i stigao do Kine. Na kraju obilaska sveta, dve nedelje je bicikl vozio obalom Australije.
  • Hattori Hanzo

    14.03.2021 16:00
    Niki Hayden
    ..jbt kao Nki Hayden prvak u moto Gp klasi, poginuo na bajsu...
  • Turista

    14.03.2021 14:59
    Strašno
    E je*em te živote! Tragedija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin