Žena sa pozitivnim PCR testom putovala autobusom kroz tri države

Zenička kompanija "Kantić Touristik" najavila je tužbu protiv jedne državljanke BiH koja je autobusom tog prevoznika putovala pozitivna na korona virus, što je ustanovljeno tek na nemačkoj granici, kada je autobusom prethodno već prošla tri države.
Žena sa pozitivnim PCR testom putovala autobusom kroz tri države
Foto: Pixabay
Državljanka Bosne i Hercegovine pretvorila je u noćnu moru putovanje šezdesetak osoba iz BiH u Nemačku kada se ispostavilo da je na nemačku granicu došla s PCR testom pozitivnim na korona virus.
 
Zenički "Kantić Touristik" potvrdio je da je njiihovim autobusom proteklog vikenda u Nemačku putovala i žena koja je bila zaražena kovidom, a ta je činjenica utvrđena tek kada su nemački policajci na granici malo bolje pogledali nalaz PCR testa koji im je ponudila na uvid. 
 
Nemačka je za sve građane BiH koji putuju u tu zemlju uvela obavezu da predoče negativan PCR test, uz desetodnevni karantin, a na stranicama "Kantić Touristika" to obaveštenje je jasno istaknuto. Žena je, ipak, s pozitivnim testom uspela ne samo da uđe u autobus za Nemačku, nego i da pređe hrvatsku i slovenačku granicu.
 
"Test je bio preveden na nemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus", navedeno je u saopštenju prevoznika.
 
Nemački policajci su rastumačili nalaz i zaustavili autobus na granici, ženu koja je bila zaražena odmah su izdvojili, a svim putnicima koji nisu imali pravo boravka u Nemačkoj naložili su da se vrate.
 
"Kantić Touristik" je, kako se navodi u saopštenju, "iznenađen ovakvim postupkom putnice koja je ugrozila zdravlje i život 60 putnika, dva vozača i svih policajaca i carinika koji su kontrolirasli autobus i putnike" i protiv putnice su najavili tužbu.
 
Najavljena je i tužba protiv zdravstvene ustanove koja je ženi jednostavno uručila pozitivan nalaz PCR testa, a da nikome nije prijavila da je zaražena, iako je na to po zakonu obvezna.
  • Neee

    23.03.2021 23:25
    Nisu ispali glupi carinici na Hrvatskoj i Slovenačkoj granici, kada si u tranzitu u nekoj državi njih test ne zanim, ni ne uzimaju ga u ruke. Uzeli su da iskontrolišu oni u čijoj državi ostaje To je moje iskustvo u ovim mesecima pandemije
  • Maki

    23.03.2021 06:28
    Sta reci
    Meni je strasno kakav smo narod. Ne samo kada je u pitanju korona, nego bilo koja druga pa cak i blaga virusna infekcija. Koliko nemamo svesti da mozemo druge zaraziti, odnosno koliko nas za to nije briga. Pre par godina je mojoj koleginici dete bilo bolesno i kada je ozdravilo zena lepo zakljucila bolovanje i dosla na posao, bez obzira sto je i ona bila jos uvek bolesna. Naravno nakon par dana i ja sam se razbolela, pa se od mene razbolelo i moje dete, dobilo temperaturu i onda sam morala na bolovanje. Koliko je sebicnosti i nerazmisljanja u tom njenom cinu, jer da bi ona dosla par dana ranije zbog plate, oterala je mene na bolovanje. Tako mnogi funkcionisu u ovoj zemlji, bez trunke empatije i svesti da ne postoje samo oni...
  • kako

    23.03.2021 01:57
    ee
    Znaci ispali glupi i slovenci i hrvati i bosanci i austrija ili koja vec drzava :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.