Stjuard u Vijetnamu osuđen zbog širenja virusa korona

Sud u Vijetnamu u utorak je osudio stjuarda kompanije Vijetnam erlajns na dvogodišnju uslovnu kaznu zatvora jer je kršio pravila o karantinu i mere protiv suzbijanja kovida19.
Stjuard u Vijetnamu osuđen zbog širenja virusa korona
Foto: Pixabay
Duong Tan Hau (29) osuđen je zbog "širenja opasnih zaraznih bolesti", navodi se u saopštenju vijetnamskog Ministarstva javne bezbednosti.
 
Hau je prekršio propis o 14-dnevnom karantinu nakon povratka iz Japana u novembru i tada se video sa 46 drugih ljudi, stoji u optužnici. Za vreme kada je trebalo da bude u karantinu, Hau je posećivao kafiće, restorane i pohađao časove engleskog, piše CNN.
 
Nakon što je testiranje 28. novembra pokazalo da je zaražen kovidom19, vlasti su morale da testiraju i stave u samoizolaciju ili karantin oko 2.000 ljudi. Državni mediji navode da je zarazio najmanje tri osobe.
 
Vijetnam se do sada masovnim testiranjem i strogim centralizovanim karantinima pokazao poprilično uspešnim u borbi protiv pandemije. Do sada je u toj zemlji zabeleženo manje od 2.600 infekcija i 35 smrtnih slučajeva.
 
U decembru je u Vijetnamu osuđen čelnik hanojskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti na 10 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za nepravilnosti oko nabavke zaštitne opreme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".