Na prodaju hakovani podaci 500 miliona korisnika Linkdina

Poslovna društvena mreža Linkdin (LinkedIn), u vlasništvu Majkrosofta, najnovija je žrtva masovnog curenja podataka pri čemu su sajber kriminalci hakovali podatake sa oko 500 miliona korisničkih profila, izvestio je portal cibernews.com.
Na prodaju hakovani podaci 500 miliona korisnika Linkdina
Foto: Pixabay
Kako prenosi Biznis insajder, nepoznata osoba je oglasila onlajn prodaju dva miliona podataka na jednom hakerskom forumu navodeći da su oni prikupljeni sa 500 miliona profila na Linkdinu.
 
Podaci koji su procurili obuhvataju imejl adrese korisnika, brojeve telefona, informacije o radnom mestu, puna imena i prezimena, pol korisnika i slično.
 
Majkrosoftova duštvena mreža je potvrdila da su neki hakeri na svojim forumima zaista objavili prodaju podataka njenih korisnika. Hakeri tvrde da se radi o pola milijarde naloga.
 
Portparol Linkdina je izjavio da kompanija istražuje ovaj problem i da se čini da su sa njihove platforme uzeti podaci koji su svima vidljivi, koji su zatim kombinovani sa podacima pokradenim sa drugih veb sajtova i kompanijskih internet stranica i ponuđeni na prodaju na mreži.
 
Linkdin ima 740 miliona korisnika, prema podacima sa veb sajta kompanije, tako da bi krađa podataka njenih 500 miliona korisnika značila da je ugrožena privatnost oko dve trećine baze korisnika ta platforme, dodaje Biznis insajder.
  • Ja

    10.04.2021 09:12
    Pa dokle?
    Znači da izbrišemo i Linkedin?! Pošto smo već obrisali FB i WApp.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin