Italijanski sveštenik tražio da bude razrešen jer se zaljubio

"Zaljubljen sam", reči su koje je na kraju mise izgovorio don Rikardo Sekobelli, sveštenik biskupije Todi u centralnoj Italiji, zamolivši pritom svog pretpostavljenog, biskupa Gualtijera Sigismondija da ga razreši svešteničke dužnosti.
Italijanski sveštenik tražio da bude razrešen jer se zaljubio
Foto: Pixabay
"Zaljubio sam se i želim da pokušam da živim tu ljubav", priznao je don Rikardo svom biskupu, navodi se u saopštenju biskupije.
 
Sveštenik, čiji priču prenose nacionalni dnevni listovi, suspendovan je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane laik.
 
"Izuzetno sam zahvalan don Rikardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želeo da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zagarantuje mir i spokoj", rekao je biskup.
 
Sekobeli kaže da je ovakav izbor bio veoma težak za nekoga ko voli i poštuje Crkvu.
 
"Ne mogu i dalje ostati dosledan i transparentan u odnosu s Crkvom kao što sam dosad oduvek bio", rekao je sveštenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vernicima i u prisustvu biskupa na nedeljnoj misi.
 
Kako piše Korijere dela sera, u malom gradu blizu Peruđe "svi su znali" što se događa i "kružile su glasine da je don Rikardo viđen sa ženom".
 
Ali, ni u medijima ni u saopštenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Rikardovo srce.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".