Tajvanski milijarder kupuje pet miliona Fajzer vakcina, ali nikako od Kine

Tajvanski milijarder Teri Gou planira da na Tajvan uveze pet miliona doza vakcine protiv kovida kompanija Fajzer i Biontek.
Tajvanski milijarder kupuje pet miliona Fajzer vakcina, ali nikako od Kine
Foto: 021.rs
Ne tako davno Tajvan je dnevno imao desetak zaraženih, a sada beleži daleko veće brojke - zaraženo je blizu 8.000 ljudi, a umrlo 99. Dosad je vakcinisan samo jedan odsto građana od 23 miliona.
 
Tajvan je naručio 30 miliona doza vakcina Astrazeneke, Moderne i još dve domaće firme.
 
Gou, osnivač kompanije "Fokskon", koja je glavni snabdevač tehnološkog giganta "Epla", rekao je da njegova fondacija Jonglin planira da se prijavi za kupovinu pet miliona doza vakcina Fajzer. Doze bi avionom bile prebačene iz Nemačke u Tajvan, direktno, bez posrednika.
 
Šangajska farmaceutska grupa Fosun ima ugovor sa Biontekom da prodaje vakcine u široj oblasti Kine, uključujući i Tajvan, ali vlada Tajvana kaže da ima dogovor samo sa Biontekom i da ne veruje kineskim vakcinama.
 
Kina navodi da Tajvan ide protiv komercijalnih principa u pokušaju da zaobiđe Fosun i da se direktno obrati Bionteku.
 
Gou je rekao da neće uzimati vakcine koje su proizvedene u Kini i da "moli da se nemačke Biontek doze ne dovode u vezu sa kineskim".
  • /

    29.05.2021 21:54
    /
    pravi rodoljub

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin