Zatvorenici evakuisani zbog najezde miševa

Australijske vlasti počele su evakuaciju nekoliko stotina osuđenika iz jednog zatvora zbog najezde miševa, saopštili su danas lokalni zvaničnici.
Zatvorenici evakuisani zbog najezde miševa
Foto: Pixabay
Dodali su da će zatvorenici biti prebačeni na drugu lokaciju dok se ne sanira šteta koju su naneli glodari.
 
Miševi su oštetili zidove i grickali kablove u jednom zatvoru u Velingtonu u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels.
 
"Zdravlje, bezbednost i dobrobit osoblja i pritvorenika su naš glavni prioritet. Zbog toga je važno delovati što je pre moguće kako bismo to sanirali", navele su lokalne vlasti.
 
Više od 400 zatvorenika i 200 zaposlenih biće prebačeno u druge ustanove do kraja juna.
 
Istočni deo Australije mesecima je na meti invazije miševa koji ulaze u kuće i uništavaju useve. Životinje su se pojavile još u oktobru zbog izuzetno dobre žetve posle velike suše.
 

Teme

miš

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin