Sud privremeno zabranio Trampovom advokatu da se bavi advokaturom u Njujorku

Sud je privremeno zabranio Rudiju Đulijaniju da se bavi advokaturom u Njujorku zato što je davao lažne izjave da su predsednički izbori 2020. pokradeni na štetu njegovog klijenta Donalda Trampa.
Sud je naveo da je Đulijani dao brojne lažne izjave o glasanju u Arizoni, Džordžiji i Pensilvaniji, između ostalog i da nisu pravilno prebrojane stotine hiljade glasova koji su stigli poštom.
 
Pozivajući se na nemire u Kapitolu 6. januara, sud je ocenio da bi Đulijanijeva spremnost da širi tvrdnje o nameštenim izborima mogla da podrije poverenje javnosti u izborni proces i u pravnu profesiju.
 
"Ovu zemlju duboko dele stalni napadi na legitimitet izbora 2020. godine i na aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena. Ta šteta se uvećava sa lažnim izjavama Đulijanija, koji deluje se autoritetom advokata, koristeći veliki megafon", navodi se u odluci suda.
 
Sud je takođe naveo da bi suspenzija, koja odmah stupa na snagu, mogla da bude trajna. Đulijani nije komentarisao presudu, a njegovi advokati su ocenili da je odluka suda razočaravajuća.
 
"Naš klijent ne predstavlja opasnost po javni interes. Verujemo da će nakon punog razmatranja ovih pitanja na pretresu Đulijani ponovo biti cenjeni član pravne profesije kojoj je služio mnogo godina, na više položaja", navodi se u saopštenju advokata.
 
Đulijanija, republikanca, za klevetu je tužila kompanija Dominion Voting Sistems koja je tražila odštetu od 1,3 milijarde dolara zbog tvrdnji da su njene glasačke mašine pomogle da Bajden dobije Trampove glasove.
 
Federalni tužioci na Mehnetnu takođe istražuju Đulijanijeve poslove u Ukrajini, između ostalog i da li je kršio zakone o lobiranju dok je bio Trampov advokat.
  • Ice

    25.06.2021 18:25
    Bilo je i vreme.
  • Milanče

    25.06.2021 12:02
    demokratija
    Zamislite kada bi neki sud u Srbiji tako nešto uradio, ta demokratska Amerika bi nas opet bombardovala da nas nauči pameti.
  • Aleksa

    25.06.2021 10:58
    Nije on...
    "Trampov advokat" samo, nego i bivši gradonačelnik Njujorka, u čije vreme je kriminal u NYC bio drastično smanjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin