VIDEO: Crkva posvećena Maradoni otvorena u Meksiku

Nedavno otvorena crkva u Meksičkom gradu Puebli, posvećena neobičnom božanstvu, slavi "religiju" koju su u Argentini još za života slavnog fudbalera Dijega Maradone stvorili njegovi obožavaoci.
Par velikih vaza s fudbalskim loptama stoji na ulazu u prvu crkvu posvećenu Maradoni u Meksiku, a njegova slika sa tipičnim meksičkim šeširom pozdravlja sledbenike presrećne zbog crkve izgrađene božanstvu u koje veruju.
 
Crkva u meksičkom gradu Pueblu, koja je otvorena 7. jula, slavi "religiju" koju su u Argentini još za vreme dok je Maradona bio živ, 1998. stvorili njegovi poštovaoci.
 
Unutar crkve postavljen je pult s fotografijama Maradone, koji to božanstvo prikazuju od detinjstva do amblematičnih susreta s pokojnim kubanskim vođom Fidelom Kastrom i papom Franjom.
 
"Maradonska" religija proširila se u nekoliko zemalja sveta i ima više od pola miliona sledbenika.
 
"Moji mama i tata, koji su katolici, kažu da je to ludo", rekla je mlada fudbalerka Andrea Hernandez, tokom poseta crkvi ukrašenoj plakatima idola dok je igrao za klubove u Španiji i Italiji.
 
Marselo Bućet, koji je otvorio crkvu, kaže da je to mesto gde se može razgovarati o fudbalu.
 
"To nije poput odlaska u drugu crkvu, sedenja i slušanja. Ovde ste deo svega. Ljudi su to prihvatili i vrlo su srećni. Video sam kako plaču, bacaju se na njegovu sliku, mole se", rekao je Bućet i zaključio da se oseća puno bolje što nije jedini koji je "lud".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin