FOTO: Otvaranje Olimpijskih igara u fotografijama

Na Olimpijskom stadionu u Tokiju danas su otvorene 32. letnje Olimpijske igre, koje će prvi put u istoriji biti održane bez prisustva gledalaca zbog pandemije korona virusa.
FOTO: Otvaranje Olimpijskih igara u fotografijama
Foto: FoNet/AP
Zbog strogih epidemiološih mera zaštite bio je ograničen i broj zvaničnika koji su pratili četvoročasovnu ceremoniju, pa je na stadionu koji prima više od 70.000 gledalaca bilo samo oko 1.000 ljudi. 
 
Iz delegacije Srbije bili su prisutni predsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Božidar Maljković i Đorđe Višacki.
 
U skladu sa tradicijom, u svečanom defileu prvi su bili sportisti Grčke, postojbine Olimpijskih igara, a poslednji sportisti Japana, zemlje domaćina.
 
 
Zastavu Srbije nosili su košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, koji su predvodili srpske sportiste koji su bili deo svečanog defilea na Olimpijskom stadionu u Tokiju.
 
Olimpijski tim Srbije u svečanom defileu je učestvovao kao 96. država po redu. 
 
 
Srbiju u Tokiju predstavlja 86 sportista koji će se nadmetati u 16 sportova, a već sutra će na borilišta izaći naši najveći aduti za zlatne medalje - teniser Novak Đoković, tekvondistkinja Tijana Bogdanović i basketaši.
  • RnB

    24.07.2021 07:40
    Crvena, plava, bela
    A boje na haljinama devojaka crveno-belo-plavo? Mozda nastupaju i za Holandiju?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".