Kina zabranjuje davanje privatnih časova za novac

Kina će zabraniti davanje privatnih časova za novac iz osnovnih školskih predmeta.
Kina zabranjuje davanje privatnih časova za novac
Foto: Pixabay
Time bi trebalo da se ublaži finansijski pritisak na porodice, javila je danas Sinhua.
 
Strana ulaganja u taj sektor biće zabranjena prema pravilima koja je utvrdio Državni savet.
 
Politika ima za cilj da značajno smanji finansijska opterećenja sa kojima se suočavaju porodice u roku od tri godine, navela je novinska agencija.

Teme

kina
  • Vukašin

    06.08.2021 14:19
    Tutoring
    @Z Sve bi to bilo na mestu kada bi se prvenstveno promenila situacija u državnim institucijama. Niko ne bi uzimao privatne časove da prosvetni radnici i celokupan školski sistem uspešno obavljaju posao. Privatni časovi se većim delom pohađaju da bi se položili školski predmeti, prijemni za osnovnu i srednu školu. Ne bih imao ništa protiv ovih zakona kada bi se prethodno donosili zakoni koji bi popravili državni školski sistem. Pričam uopšteno i globalno.
    Plastičan primer: Uveli smo ,,Oko Sokolovo" u okviru komunalne policije. Kažnjavamo za nepropisno parkiranje a nismo rešili parking mesta. Isto se primenjuje i na obrazovanje.
  • Hogar

    25.07.2021 11:44
    odgovor
    Kako to zabranjuju,casovi su prilagodjeni prosecno inteligentnim osobama ukoliko neko nije u stanju da razume gradivo onda nek postavi pitanje sta se sa njim desava,nemojmo kriviti prosvetne radnike,ne mozete od loseg materijala da pravite nesto dugotrajno
  • Slucaj

    25.07.2021 11:13
    Je l to vazi i za onlajn casove engleskog koje daju nasi strucnjaci koji su ucili jezik u osnovnoj skoli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin