VIDEO: Zbog svađe oko plate radnik bagerom srušio pola zgrade

Navodna svađa oko plate u jugozapadnoj Nemačkoj brzo je eskalirala u rušilački pohod kada je nezadovoljni građevinski radnik ušao u bager i srušio dobar deo fasade tek izgrađene zgrade.
VIDEO: Zbog svađe oko plate radnik bagerom srušio pola zgrade
Foto: Pixabay
Prozori su pucali, balkoni rušili i delovi fasade padali sa novoizgrađene zgrade u gradu Blumberg, a budući stanari stambenog kompleksa koji su planirali da se uskoro usele, sada će morati da čekaju par meseci dok se šteta ne popravi, prenosi RTS.
 
Radnik koji je bagerom porušio dobar deo fasade i terasa nije stao tu, već je svoj bes iskalio i na obližnjim garažama.
 
Da situacija bude još gora, u nekim od garaža skladištene su boce sa plinom, koje srećom nisu eksplodirale inače bi čitava priča imala mnogo gori epilog.
 
 
Nemački mediji prenose da je radnik prestao svoj rušilački pohod tek kada se bager pokvario. Vandal je onda ušao u svoja kola i odvezao se, a kasnije i otišao u policijsku stanicu da se preda.
 
Policija je objavila da se radnik zove Matija P. i da je u stanici rekao da je njegov bes izazvan neisplaćenim platama. On nije bio pijan niti pod uticajem droga.
 
Najmanje 30 apartmana je oštećeno u incidentu, a ukupna šteta je procenjena na 500.000 evra. Građevinska firma "Ingo Fangerow" insistira da je radniku isplaćeno sve što mu je dugovano.
  • Ćita

    08.08.2021 16:13
    Ceh
    Verovatno ce ostatak života provesti plaćajući stetu koju je napravio. Trebao si druže direkt na gazdinu kuću udariti, e sad pratite epilog i suđenje
  • Vlada

    06.08.2021 19:05
    Krajnje vreme došlo...
    ... a sad da vidimo krajnji, sudski epilog.
    Hoće li mu odrati kožu sa ledja, za nauk svima ostalim ili će uzeti baš sve u obzir.
  • Milan

    06.08.2021 08:44
    Punkt sa gas maskama u okvru turisticke ponude, da moze lakse da se šeta kejom u centru. Sramota i izvor zaraze za svakog novosađanina. U medjuvremenu perionica para radi na nebitnim stavkama iz gradskog budžeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin