FOTO: Karikatura lista "Šarli ebdo" o Mesiju i talibanima

Poznati francuski satirični magazin "Šarli Ebdo" ponovo je skrenuo pažnju javnosti.
Magazin je na naslovnoj strani objavio karikaturu tri žene u plavim burkama na čijim leđima je napisano ime fudbalera Lionela Mesija i broj 30, što je broj koji Argentinac nosi na dresu Pari Sen Žermena.
 
"Talibani. Gore je nego što se prethodno mislilo", piše na naslovnoj strani.
 
Komentarišući karikaturu, sajt "Njuz24" (then24.com) je naveo da klub Pari Sen Žermen pripada katarskim šeicima, kao i da se Katar dovodio u vezu sa finansiranjem fundamentalista u arapskom svetu.
 
Mesi je igrao nekoliko sezona u Barseloni sa reklamom aviokompanije "Katar erlajns" na dresu.
 
Pari Sen Žermen nije reagovao na ovu naslovnu stranu i na ideju da će prodaja Mesijevog dresa biti pomoć za finansiranje nove vlasti u Avganistanu, ocenjuje "Njuz24."
 
 
Katar nije priznao talibanski režim u periodu njihove vladavine Avganistanom između 1996. i 2001. godine, ali prema bivšem ministru spoljnih poslova talibana, Katar je imao "srdačne odnose" sa militantima.
 
Naser al-Kelaifi, predsednik PSŽ-a, je blizak sa kraljevskom porodicom iz Katara, koja finansira šampiona Francuske.
 
"Šarli Ebdo" je 7. januara 2015. godine bio meta islamskih terorista, koji su upali u redakciju magazina i ubili 12 novinara, u znak osvete za kritički i satirični odnos lista prema islamu.
  • D

    22.08.2021 12:35
    @Zvoncica
    Povedi me sa sobom
  • H

    22.08.2021 12:23
    Pariz 2050te
  • Zvoncica

    22.08.2021 11:24
    ...
    Ja hocu sa se iselim sa ove planete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".