FOTO: Dronovi mogu i da pronalaze ukradene automobile

Najnoviji slučaj korisne primene drona zabeležen je u Engleskoj.
FOTO: Dronovi mogu i da pronalaze ukradene automobile
Foto: Pixabay
O dronovima i njihovoj ulozi raspravlja se čak i u parlamentima država koje u svojim pravilnicima strogo definišu kada i gde ih možete koristiti.
 
S obzirom da postoje brojne situacije u kojima dronovi mogu da naruše nečiju privatnost, potrebno ih je jasno zakonski regulisati. 
 
Ipak, nesporno je da ove mikro letelice mogu da budu izuzetno korisne.
 
Najnoviji slučaj efektne primene drona dogodio se u engleskom Lesteru, koji bi mogao da bude putokaz policijskim snagama i u nekim drugim zemljama.
 
Naime, tamošnji čuvari reda su u jednoj patroli na daljinsko upravljanje pomoću drona pronašli ukradenu kamp kućicu, dva ukradena automobila i kamper.
 
 
Inicijalno je potraga krenula za kamp kućicom, a u jednom dvorištu je pomoću drona pronađen mnogo veći plen.
 
Ali ni to nije sve - policija koja je poslata na lice mesta u dvorištu je uhvatila lopova sa gomilom ukradenih automobilskih katalizatora.

Teme

DRON
  • Forenzičar

    24.08.2021 15:09
    " otkrili ukradenu kamp kućicu i dva automobila". Pa samo na Senjaku i Dedinju možeš da otkriješ (doduše, samo dronom) preko 100 ukradenih vila, kuća, placeva, džipova, života...
  • Pavle

    24.08.2021 13:59
    Alo alo
    Za sirotinjske dronove dometa 200 metara te zabrane nisu besmislene. Ali ako vozi neko koga ne vidiš u blizini, skidaće dron snajperom? Minijaturizacija takođe napreduje!
  • Kekec

    24.08.2021 12:51
    A moze i saradnja sa civilnim sektorom. Imas ugovorce ili da placas na osnovu obavljenog posla vozace dronova. A moze i vozace sa kamerama koji u gradu na snimku nahvataju bahatosti u saobracaju. Das snimak na policiju, oni tebi recimo 200 Evra za snimak a onda od ovoga sto je napravio prekrsaj naplate 1000 Eura.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin