Otkazana "Župska berba" u Aleksandrovcu

Zbog epidemije korona virusa otkazano je održavanje "Župske berbe", tradicionalne manifestacije koja je trebalo da se održi od 16. do 19. septembra u Aleksandrovcu.
Otkazana "Župska berba" u Aleksandrovcu
Foto: Pixabay
Predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović izjavio je da je "organizacioni odbor većinom glasova odlučio da se ta manifestacija u ovakvim epidemiološkim okolnostima ne održi".
 
"Imamo sve više zaraženih na području opštine Aleksandrovac. Svakodnevno imamo po deset do 12 novoobolelih, ne znamo kako će se situacija razvijati do sredine septembra", rekao je Mihajlović.
 
Objasnio je da bi tokom manifestacije bilo nemoguće ispoštovati mere koje Krizni štab preporučuje, poput testiranja na licu mesta ili pokazivanja potvrda o primljenoj vakcini ili urađenom PCR testu, jer je reč o programima koji se odvijaju u glavnim gradskim ulicama te nije moguće iskontrolisati sve prilaze gradu.
 
Mihajlović je rekao da, na žalost, nije iskorišćena mogućnost masovnije vakcinacije čime bi se sprečilo novo širenje korona virusa.
 
U Aleksandrovcu je, prema njegovim rečima, prvu dozu vakcine primilo oko 8.000 ljudi, što je oko 40 odsto ukupnog broja.
 
"Župska berba" zbog epidemije koronavirusa nije održana ni prošle godine.
  • Pikac

    25.08.2021 08:28
    Bravo
    Najzad jedna smislena i pametna odluka, svaka cast Aleksandrovcani! Mada ste se 'ladno mogli pozivati na to da je manifestacija uglavnom na otvorenom, mogli ste dovesti i neku od pevaljki da je "uvelica", vi ste se opredelili za ZIVOT I ZDRAVLJA LJUDI! Kad bi bilo vise ovakvih mudrih ljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".