Avio-kompanija će nevakcinisanima odbijati od plate 200 dolara mesečno

Američka avio-kompanija "Delta erlajns" odbiće zaposlenima svakog meseca po 200 dolara ukoliko se ne vakcinišu protiv kovida19.
Avio-kompanija će nevakcinisanima odbijati od plate 200 dolara mesečno
Foto: Pixabay
Naime, prema rečima vodećih čelnika kompanije, prosečna cena bolničkog lečenja tog avio-prevoznika košta 50.000 dolara.
 
Izvršni direktor "Delte" Ed Bastijan rekao je da svi zaposleni koji su bili hospitalizovani prethodnih nedelja zbog kovida, nisu bili potpuno vakcinisani, preneo je AP.
 
Avio-kompanija je saopštila da će prestati da plaća prošireno zdravstveno osiguranje za nevakcinisane koji se zaraze koronom do 30. septembra, a tražiće od njih i da se testiraju jednom nedeljno, počev od 12. septembra, mada će "Delta" pokrivati troškove testa.
 
Radnici će morati da nose maske u svim kompanijskim objektima u zatvorenom.
 
"Delta" nije pošla stopama "Junajted erlajnsa", koji će od svojih zaposlenih zahtevati da budu vakcinisani do 27. septembra ili će se suočiti sa otkazom.
 
Međutim, dodaje AP, odbijanje od plate u iznosu od 200 dolara, koje počinje od novembra, moglo bi da ima isti efekat.
 
"Ovo odbijanje će biti neophodno da se reše finansijski rizici po našu firmu osoba koje neće da se vakcinišu", dodao je Bastijan u poruci zaposlenima.
 
Bastijan je rekao da je 75 odsto zaposlenih vakcinisano, što je porast u odnosu na jul, kada je bilo 72 odsto vakcinisano.
  • Јое

    26.08.2021 13:52
    Може да бидне...
    Све ће то бити лепо до прве тужбе запослених, због дискриминације. Након тога ће се певати друга песма. У многим државама САДа се доносе закони којима су овакве ствари забрањене. Имаће судови доста посла.
  • XxX

    26.08.2021 11:13
    200 dolara i zutu traku oko ruke kao u dobra stara vremena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin