Zbog pametnih telefona sve manje Francuskinja u toplesu na plaži

Francuskinje se osećaju slobodnije po pitanju količine odeće na plaži, tako je barem važilo do sada, međutim izgleda da se to menja u vreme pametnih telefona.
Zbog pametnih telefona sve manje Francuskinja u toplesu na plaži
Foto: Pixabay
Čini se da se slobodnija francuska kultura boravka na plaži bez gornjih delova kupaćih kostima bliži kraju u doba pametnih telefona, pokazuje nova anketa.
 
Toples kupanje manje je popularnije nego u proteklih nekoliko decenija, pišu novine Le Parisien na temelju ankete instituta Ifop. To istraživanje pokazuje da su žene u sve većem strahu da će njihove fotografije završiti na društvenim mrežama.
 
Samo 19 odsto Francuskinja reklo je da su sklone da uđu u vodu bez gornjeg dela kostima, u poređenju sa 34 odsto pre 12 godina.
 
U grupi mlađih od 50, procenat žena koje žele da plivaju u toplesu pao je sa 43 odsto, koliki je bio 1984. godine na samo 16 odsto danas.
 
Istraživanje pokazuje da svaka druga žena mlađa od 25 strahuje da će biti žrtva fizičkog ili seksualnog nasilja ili da će muškarci gledati u nju ako ne nosi gornji deo kostima.
 
Gotovo svaka druga ispitanica strahuje i da će njena fotografija završiti na internetu, prenosi francuski list.
  • ReliktIzOsamdesetih

    01.09.2021 15:51
    Najbolje rešenje
    Najbolje rešenje za ovaj problem je da se ukinu mobilni telefoni a da se vrati toples ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".