Kopenhagen ograničio kretanje nasilnicima: Zabranjen ulazak u zone noćnog života

Policija u Kopenhagenu postavila je četiri zone u kojima će biti zabranjeno kretanje nasilnim prestupnicima, sa ciljem da se smanji nasilje u Danskoj, poznatoj po niskoj stopi kriminala.
Kopenhagen ograničio kretanje nasilnicima: Zabranjen ulazak u zone noćnog života
Foto: Pixabay
Prema novom zakonu, danski sudovi mogu da isključe bivše osuđenike za nasilna dela iz "zona noćnog života" koje je odredila policija, kako bi bolje kontrolisala pristup mračnim ulicama koje su popularne među ljubiteljima noćnih izlazaka.
 
- Imamo novu alatku koja će uticati na mali broj ljudi a pomoći će mnogima - rekao je inspektor policije iz Kopenhagena, Tomi Laursen.
 
Sud iz grada Helsingor je prošle nedelje osudio 24-godišnjeg Danca na pet meseci zatvora zbog nasilnog ponašanja, primenjujući novi zakon. Takođe, dobio je devet meseci zabrane posete pabovima, restoranima i mestima gde se služi alkohol u periodu između ponoći i 5.00, a ne sme ni da uđe u zone noćnog života.
 
Kršenje zabrane, koja može da traje do dve godine, osuđenog može da košta 1.500 dolara, kao i zatvorsku kaznu od 30 dana.
  • pizza jovanjizza

    17.10.2021 10:21
    kod nas obrnuto
    Kriminalci zabranjuju ulaz policiji. A sta bi i radili tamo kada bi mogli izgubiti posao ako prijave nekoga. Ne bi bilo lose da nasa vlast kaze Dancima da je to u suprotnosti sa nasom praksom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin