U Holandiji građanima zabranjeni vatrometi za doček Nove godine

Holandska vlada saopštila je da će drugu godinu zaredom zabraniti tradicionalne vatromete za doček Nove godine.
U Holandiji građanima zabranjeni vatrometi za doček Nove godine
Foto: Pixabay

Razlog je, kako navode, da se ne bi dodatno opterećivale bolnice zbog eventualnih povreda od upotrebe pirotehničkih sredstava.

Holanđani u novogodišnjoj noći obično organizuju vatromete na ulicama ili baštama što je popularna praksa ali često sa povredama.

"Kao i prošle godine, za Novu godinu biće zabranjena prodaja pirotehničkih sredstava i organizovanje vatrometa", navodi se u saopštenju vlade.
 
Zabrana se odnosi na građane dok će razne zajednice kao što su opštine moći da organizuju vatromete ali jedino uz pomoć stručnjaka za pirotehniku.
 
"Zabrana ima za cilj da se izbegne dodatni pritisak na zdravstvene ustanove i policiju koja obezbeđuje javni red", navela je holandska vlada.
 
U Holandiji su od prošle nedelje ponovo na snazi strože mere protiv epidemije korona virusa, koje će važiti do 4. decembra.
 
Barovi, restorani i prodavnice sa prehrambenom robom zatvaraju se u 20.00, a radnje sa ostalim proizvodima dva sata ranije.
  • Mimi

    21.11.2021 17:01
    moglo bi ovako i kod nas
    Poslednjih godina je toliko nepotrebnih vatrometa da sam za zabranu istih.Jedan novogodisnji i dosta! Osim sto gruvaju iza njih ostaje smrad paljevine i dim a manje -vise svi su isti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.