Belgija potpuno zabranjuje mobilni u vožnji

Belgija je još jedna evropska država koja je odlučila da zabrani korišćenje pametnih telefona tokom vožnje.
Belgija potpuno zabranjuje mobilni u vožnji
Foto: Pixabay
Ukinute su gotovo sve funkcije.
Naime, tamošnja policija do sada je kažnjavala vozače kada koriste mobilni za telefonske pozive dok uređaj drže pored uha, a sada se ide i korak dalje...
Proširena zabrana odnosi se i na druge elektronske uređaje, poput tableta. Uređaji se takođe ne smeju postavljati na suvozačevo sedište ili u odeljak u centralnoj konzoli radi korišćenja, a kazna je 116 evra.
 
Inače, kazne za korišćenje mobilnih telefona potiču još iz vremena kada su svi imali Nokiju 3310, kažu u Belgiji, pa je vreme da i oni idu u korak s vremenom i prošire zabrane.
 
Korišćenje mobilnog telefona kao navigacijskog sistema ili za slušanje muzike dozvoljeno je samo kada je uređaj u držaču. Sve ostalo je zabranjeno.
 
Novi zakon verovatno će stupiti na snagu u martu 2022, a odnosiće se i na bicikliste i motocikliste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin