Direktor švajcarske banke podneo ostavku zbog kršenja kovid mera

Direktor švajcarske banke Kredit Svis Antoni Horta-Osorio podneo je ostavku posle unutrašnje istrage koja je pokazala da je prekršio mere karantina u borbi protiv pandemije, saopštila je danas banka.
Horta-Osorija, britansko-portugalskog državljanina koji je preuzeo posao pre jedva osam meseci, zameniće Aksel Leman, švajcarac i bivši izvršni direktor u konkurentskoj banci UBS, koji se u oktobru pridružio odboru Kredit Svisa.
Osorio je na čelo banke došao nakon skandala koji su potresli tu inače uglednu banku, uključujući ulaganje u propali investicioni fond i špijuniranje zaposlenih.
"Žao mi je što su moji lični postupci doveli do poteškoća za banku i ugrozile moju sposobnost da predstavljam banku. Zato verujem da je moja ostavka u interesu banke i njenih klijenata u ovom ključnom trenutku",  rekao je Horta-Osorio (57), navedeno je u saopštenju banke.
 
Švajcarski mediji su preneli danas da je Horta-Osorio, prekršio pravila karantina, uključujući putovanje u Britaniju u decembru i odlazak na teniski turnir u Vimbldonu tokom leta.
  • Banderaš

    17.01.2022 15:49
    Börse
    Pre par meseci su akcije UBS banke i CreditSuise pale ispod 9CHFr/akciji. Akcije UBS su se popele na 17CHFr/akciji dok se CreditSuise i dalje kreće oko 9 čak je prošle sedmice pao ispod 9CHFr. Svakome ko iole zna bar malo o poslovanju banaka, je jasno da je korona samo izgovor da se Gospodin Osorio makne sa mesta CO, posle velikog nezadovoljstva akcionara iz SaudijskeArabije,Bahreina i Kuvajta.
    Beogradska berza je partijska firma,koristi za pranje para i nema veze sa finansijskim poslovanjem,na žalost već se preko BB izvlače milioni € godišnje,trguje na nezakonit način,prodaje po nameštenim informacijama i doklegod se stvari ne promene da se trguje sa poverenjem,bez korupcije i nameštanja mi ćemo biti u ovoj septičkoj jami u kojoj se danas nalazimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin